In 1984 was het dan zover: ik ging naar school. Ik zou eindelijk leren lezen en schrijven. Een heleboel letters kende ik al want die had mijn oudere broer me geleerd. Maar wat was het een teleurstelling! Want, zo zei de juf, lezen en schrijven doen we pas in groep 3. Vertwijfeld vroeg ik me af wat ik dan de hele kleutertijd moest gaan doen. Eenmaal thuis troostte mijn broer me: “Maar dan leer ík je toch gewoon lezen en schrijven?”. Hij deed het met veel geduld en liefde. En mijn liefde voor letters is nooit meer weggegaan!

Al vroeg schreef ik korte verhaaltjes en verhaaltjes op rijm. Op de middelbare school was Nederlands een van mijn favoriete vakken. Als puber schreef ik hele schriften vol; verhalen, dagboeken, gedichten. Toen ik na de middelbare school een jaar in Salamanca (Spanje) woonde, schreef ik talloze brieven naar het thuisfront. Een studie journalistiek was een logische vervolgstap. Ik heb daarna voor verschillende opdrachtgevers gewerkt, onder meer als redacteur bij Omroep Brabant en later als zelfstandig fotograaf.

Maar het schrijven van verhalen blijft trekken. Als ik te lang niet schrijf, word ik onrustig. Maar als ik mag schrijven dan word ik weer mezelf, ja, dan word ik blij!

Minke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s